top of page
  • Szerző képeZaida Inez

Zöld spárga tart

Egy újabb finomság zöld spárgából. Nagyon vártam már rá hogy ezt elkészítsem. Igazából már jóval a spárga szezon előtt eldöntöttem hogy ilyet mindenképp ennem kell. 🙂 Ropogós leveles tészta, rajta parmezánnal és bryndzával ízesített krémsajt, a tetején pedig zsenge zöld spárga. Mennyei kombináció! 😋 A legjobb még langyosan. Tökéletes brunch-ra vagy ebédnek egy salátával 🍽 🥬 Én elkészítettem hozzá a saját leveles tésztámat, de csak egy gyorsabb változatát. Ha szeretnétek persze használhattok bolti leveles tésztát is 🙂 úgy csak kb 10 perc lesz összedobni. 🕑


Hozzávalók


Elkészítés


A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A spárgát megmossuk és az alsó fás részt eltávolítjuk. (Én le szoktam tördelni. Ahol eltörik onnantól fás.)


A natúr krémsajtot kikeverjük a bryndzával, a reszelt parmezán sajttal, a tojás sárgákkal, sózzuk, borsozzuk, pici szerecsendiót és kakukkfüvet tehetünk még bele. A leveles tésztát kinyújtjuk kb 25x30 cm-esre. Én akkorára nyújtottam hogy pont ráférjen a sütőpapírral fedett sütőlemezemre. Ráterítjük, majd megkenjük a krémmel, de a széleket hagyjuk szabadon. A spárgát szorosan egymás mellé rendezzük. Figyeljünk rá hogy a fejek váltakozva legyenek, hogy mindenkinek jusson a jóból.


A tészta széleit megkenjük felvert tojással, majd 15-20 percig sütjük, amíg a tészta szépen megpirul. Én ahogy kivettem megszórtam még egy kis maldon sópehellyel is. Mert imádom!


Ahogy langyosra hűlt befalunk belőle egy jó adagot!


A bryndzát persze helyettesíthetjük sima natúr krémsajttal ha nincs épp kéznél. A parmezán helyett egy keményebb kecske sajttal is készíthetjük.


Készítsétek el és meséljétek el hogy ízlett!




A recepthez tartozó bevásárlólistát itt tudod elérni:






Group 135 (1).png
ALDI logo good.png
facebookIkon.png
instagramIkon.png
youtubeIkon.png
pinterestIkon.png
tiktokIkon.png
faceRecept.png
faceSüti.png

© 2021. ROKSH

bottom of page