top of page
  • Szerző képeROKSH

Wellington Bélszín



Hozzávalók


60 dkg szép, kb. 2,5 ujjnyi vastagságú bélszín egyben

őrölt fekete bors

2 evőkanál olívaolaj

jó 1 evőkanál angol mustár

8 vékony szelet pármai sonka

30 dkg leveles vajastészta (fagyasztott is lehet)


A gombabpéphez


50 dkg barna csiperkegomba

őrölt fekete bors

1-2 gerezd fokhagyma

kb. 1 mokkáskanál friss kakukkfű


A lekenéshez


1 tojássárgája


Elkészítés


1. A bélszínt ha kell lehártyázzuk, majd körös-körül megsózzuk, megborsozzuk. Egy kisebb serpenyőben az olajat megforrósítjuk, majd a húst belerakjuk, és

8-10 perc alatt elősütjük, azaz körben megpirítjuk, sőt, közben fölállítjuk, hogy az oldalait is megsüthessük. Tálcára tesszük, a mustárral azonnal vékonyan megkenjük, hogy a hús magába szívhassa a mustár aromáját.


2. A gombapéphez a gombát megtisztítjuk, földaraboljuk, és egy aprítóba (gyorsvágóba) rakjuk. Megsózzuk, borsot őrölünk rá. Hozzáadjuk a megtisztított és földarabolt fokhagymát, majd egy megforrósított serpenyőbe kanalazzuk. Kevergetve 8-10 percig, pontosabban addig pirítjuk, míg minden leve elfő, zsírjára sül. Közben a morzsolt kakukkfűvel fűszerezzük.


3. Egy vágódeszkára vastagabb folpackot fektetünk. Átfedésekkel, hogy a szeletek kissé takarják egymást, a sonkaszeleteket rárakjuk. Olyan szélességben legyen, mint amekkora a pecsenye. A gombapépet egyenletesen elkenjük rajta. Az elősütött bélszínt a közepére tesszük, majd a folpack segítségével úgy tekerjük föl, hogy a gomba és a sonka szépen körbevegye a húst. A folpackba csomagoljuk, két végét ellentétes irányba csavarjuk, hogy feszes maradjon, és a húst kicsit meghengergetjük, hogy szép formás legyen. Hűtőszekrénybe tesszük kb. 15 percre.


4. A leveles tésztát — a fagyasztottat szobahőmérsékleten előtte fölengedjük — téglalap alakúra nyújtjuk, és vastag folpackkal befedett vágódeszkára tesszük. Enyhén vizes ecsettel lekenjük, majd a fóliából kicsomagolt bélszínt rátesszük, és a tésztába csomagoljuk. Tepsire tesszük.


5. Tojássárgájával lekenjük, kés fokával díszítéseket húzunk bele. Szórhatunk rá egy kevés nagyszemű sót is.


Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 ºC, légkeveréses sütőben 180 ºC) 25-32 percig sütjük. A sütés ideje az elősütés erősségétől és a pecsenye vastagságától függ. Akkor jó, ha a közepe rózsaszínű, de nem véres. Csak kb. 10 percnyi pihentetés után szeleteljük föl.


6. Tejszínes burgonyapüré illik köretnek hozzá.


Group 135 (1).png
ALDI logo good.png
facebookIkon.png
instagramIkon.png
youtubeIkon.png
pinterestIkon.png
tiktokIkon.png
faceRecept.png
faceSüti.png

© 2021. ROKSH

bottom of page