top of page
  • Szerző képeROKSH

Sertéskaraj baconös káposztaágyon


ROKSH I ALDI

Hozzávalók

600 g burgonya

2 gerezd fokhagyma

2 darab paradicsom

1 csokor petrezselyem


Elkészítés


A lehártyázott sertéskarajt kicsit kiklopfoljuk. A hangsúly itt most a kicsin van. Ne legyenek vékonyak a szeletek, mert akkor kiszárad a hús.


Sózzuk, borsozzuk, majd elősütjük a szeleteket. Közben apró kockákra vágjuk a kolbászt, illetve finomra kockázzuk a lila hagymát, a paradicsomot és a paprikát.


A kolbász zsírját serpenyőben kicsit kisütjük, majd ebbe a zsírba tesszük a zöldségeket. Adunk hozzá egy kevés olajat, ha szükséges, majd egy kevés petrezselymet, kakukkfüvet és fokhagymát is.


Az elősütött húst tepsire helyezzük, ráhalmozzuk a keveréket, majd betakarjuk a reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben rápirítjuk a sajtot.


A káposztához a bacont felszeleteljük, a hagymát megtisztítjuk, majd félkarikára vágjuk.


Kevés olajon lepirítjuk őket, majd hozzáadjuk az átöblített savanyú káposztát. Aki szereti savanykásabban, ne öblítse le a káposztát.


Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az fűszereket, és összeforraljuk, hogy a lehető legkevesebb leve legyen.


A burgonyát megmossuk, de nem hámozzuk. Ízlés szerint felvágjuk, majd kevés sertészsírral összekeverjük, tepsire tesszük, és 160 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.


Ha elkészült, sózzuk, és összekeverjük finomra vágott petrezselyemmel.


Rendeld meg a hozzávalókat az ALDI-ból!


Group 135 (1).png
ALDI logo good.png
facebookIkon.png
instagramIkon.png
youtubeIkon.png
pinterestIkon.png
tiktokIkon.png
faceRecept.png
faceSüti.png

© 2021. ROKSH

bottom of page