top of page
  • Szerző képeTripsánszki Éva

Pezsgőzselé eperrel



Hozzávalók


(4 pohárnyi adaghoz)


- 4 dl pezsgő

- 2 evőkanál cukor

- 2 tasak vaníliás cukor

- 3 db lapzselatin

- 1,5 dl tejszín

- friss eper

- néhány rozmaring ágacska

- pár szem fehér cukorgyöngy


Elkészítés


A pezsgős poharakat tegyük hűtőbe.

A lapzselatintból 1 lapot felezzünk meg, tegyük félre a fél lapocskát. A többit tegyük egy mély lábaskába, majd öntsük rá a hideg pezsgőt. Adjuk hozzá a cukrokat és lassú lángon éppen csak addig melegítsük, amíg el nem olvad a cukor és a lapzselatin fel nem oldódik. (1-2 perc). Közben folyamatosan keverjük. Ha szép sima a folyadékunk, öntsük a hideg poharakba, egyenletesen elosztva. Tegyük ismét a hűtőbe 35-45 percre. Közben készítsük el a habnak valót. Ehhez a fél lapnyi zselatint egy tálkában öntsük le a hideg tejszínnel, hagyjuk feloldódni majd kézi habverővel habosítsuk fel kissé. Nem kell kemény habnak lennie, inkább buborékos levegős legyen, hogy minél jobban hasonlítson a pezsgő habjára.

Az epret mossuk meg és csumázzuk ki. Ha pici eprünk van, lehet egy egészet számítani poharanként, de ha óriási szemű (mint nekem volt), akkor érdemes szeletekre vágni. A hűtőből vegyük ki a pezsgőt, majd egy szívószál segítségével óvatosan nyomjuk bele a zselébe. A szívószállal ezután több ponton szúrjunk le a pohár aljáig, majd húzzuk vissza. Közben ha ügyesek vagyunk levegőbuborékok kerülnek a zselébe, azt a látszatot keltve, hogy valóban buborékozik az ital.

Ezután kiskanállal kanalazzuk a zselé tetejére a még folyékony tejszínt, majd fogyasztásig tartsuk hűtőben. Tálalás előtt már csak a rozmaring ágacskát kell beleszúrnunk, pár cukorgyönggyel még megkoronázhatjuk és már fogyaszthatjuk is.

Group 135 (1).png
ALDI logo good.png
facebookIkon.png
instagramIkon.png
youtubeIkon.png
pinterestIkon.png
tiktokIkon.png
faceRecept.png
faceSüti.png

© 2021. ROKSH

bottom of page