top of page
  • Szerző képeROKSH

Mole Rojo (Vörös Mole)



Hozzávalók


1 fej hagyma

1 marék pekándió

1 marék sózatlan földimogyoró

1 marék szezámmag

1 csapott evőkanál köménymag

5 db szegfűszeg

1 teáskanál szegfűbors

1 teáskanál oregánó

2-3 db zöld és piros chili paprika

300 ml alaplé

5 gerezd fokhagyma

1 evőkanál olívaolaj

4 db paradicsom

70 g sűrített paradicsom

400 g darabolt paradicsom (konzerv)

2 teáskanál őrölt fahéj

1 teáskanál kakukkfű

2 evőkanál cukor

1 teáskanál só

90-100 g étcsoki


Elkészítés


1. Közepesen magas hőfokon sütőben megsütjük a paradicsomot, a hagymát és a hámozatlan fokhagymát. A fokhagyma hamarabb elkészül - amikor barna foltok látszanak rajta, kivesszük a sütőből.


2. A chiliből kivágjuk a magokat és az ereket (vagy egyszerűen szárított chilit veszünk:)) és sütőben megszárítjuk. Ha sütőben végezzük a szárítást, támasszuk ki az ajtaját résnyire, hogy a nedvesség távozni tudjon a sütőtérből. Amennyiben egyszerre több tálcával/tepsivel is szárítanánk, akkor időközönként cserélgessük a tepsiket a sütőben. A chiliket is érdemes megforgatni, hogy egyenletesebb legyen a száradás. A chiliket ezután turmixgépbe tesszük és simára keverjük egy kis vízzel.


3. Közben serpenyőben olajat hevítünk és megpirítjuk a pekándiót és a mogyorót, mikor aranybarna, hozzáadjuk a szezámmagot, a borsot, szegfűszeget, fahéjat és az oregánót. Ezt félretesszük.


4. Öntöttvas lábosban kevés olajat közepes lángon felhevítünk, majd beletesszük a chili-pürét, 5-10 percig sütjük. Keverjük össze a fennmaradó összetevőket, majd szitán átszűrjük. Hozzákeverjük a chili-pasztához, majd felöntjük az alaplével, sót, cukrot és csokoládét teszünk bele. Időnként kevergeteve készre főzzük, majd 3 napra hűtőbe tesszük.


A szósz nagyon finom, mindenféle húshoz ajánljuk!

Group 135 (1).png
ALDI logo good.png
facebookIkon.png
instagramIkon.png
youtubeIkon.png
pinterestIkon.png
tiktokIkon.png
faceRecept.png
faceSüti.png

© 2021. ROKSH

bottom of page